Spring til indhold

Dosispakket medicin og velfærdsteknologi er en del af løsningen i jyske kommuner

Dosispakket medicin og velfærdsteknologi er en del af løsningen i jyske kommuner

Teknologien hjælper til i Odder og Haderslev

I Odder Kommune er de meget bevidste om de fremtidige udfordringer; og derfor tænkes der grundigt over den fremtidige opgaveløsning.

”I 2030 kommer der på grund af alderssammensætningen til at være 165 færre ansatte i Sundhed og Omsorg i Odder Kommune. På samme tidspunkt kommer der til at være 600 flere ældre over 80 i kommunen. Det betyder, at vi skal til at tænke os rigtig godt om i forhold til vores opgaveløsning, så vi får brugt ressourcerne dér, hvor der er mest behov for dem. Og det kan dosispakket medicin og anden velfærdsteknologi hjælpe med til,” siger Majbritt Veise Blohm, der er Sundheds- og Omsorgschef i Odder Kommune i en pressemeddelelse.

Borgerne tager positivt imod den nye velfærdsteknologi

”Vi har allerede mange borgere, der bruger dosispakket medicin, og som er glade for det. Og vi ved godt, at overgangen kan føles lidt svær – de fleste er jo vandt til, at vi kommer og hjælper med medicinen – men langt de fleste borgere oplever, at det her er både nemmere og mere fleksibelt. Og så hjælper vi naturligvis i starten,” fortsætter Sabine Krieger, der er SOSU-assistent og medicinansvarlig i Odder Kommune i samme pressemeddelelse.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Frigjorte ressourcer skal bruges på omsorg

Haderslev Kommune indførte i 2021 et særligt e-distrikt for at styrke borgeres selvstændighed og afhjælpe kommende rekrutteringsbehov ved hjælp af velfærdsteknologiske løsninger. I e-distriktet skal sygeplejersker og assistenter kun løse opgaven ved brug af velfærdsteknologi – alle andre opgaver løses i den almindelige pleje. Kommunen bruger flere forskellige løsninger og benytter blandt andet medicindispenseren Medido og medicinrobotten Evondos Anna.

Ergoterapeut i e-distriktet, Simone Bundgaard-Egeberg fortæller i en artikel fra CareNet, om hvordan e-distriktet arbejder med en palette af løsninger ud fra borgernes behov, og hvor velfærdsteknologien kan gøre en reel forskel. Kommunens beregninger viser, at der kan spares tre årsværk med 45 robotter i drift, at potentialet stadig er stort, og at endnu flere borgere kan hjælpes teknologien i fremtiden. Målet er ikke at spare penge, men at spare tid, så borgere med behov for fysisk hjælp kan få den pleje og omsorg de behøver.

Du kan læse hele artiklen her.

Del artikel