Spring til indhold

Fynske kommuner er godt i gang med dosispakket medicin

Fynske kommuner er godt i gang med dosispakket medicin

Dosispakket medicin og robotter skal frigøre ressourcer i Assens og på Langeland.

Assens Kommune er i gang med dosispakket medicin, hvor robotter sørger for dosering og pakning. TV2 Fyn har talt med Marie Hansen, hjemmeplejeleder i Assens Kommune, som kan fortælle at hjemmeplejen sparer en masse tid og får en mere effektiv ressourceudnyttelse. Det betyder at de kan flytte timer til andre opgaver, for eksempel en snak med borger eller hjælpe med rengøring eller at tage skraldespanden ud for borgeren.

Medicinrobotter skal finansiere mere rengøring på Langeland

Langeland Kommune bruger også robotter til at dosispakke borgernes medicin. Denne opgave varetages af apotekerne. Den dosispakkede medicin frigør tid hos medarbejderne, når de ikke længere skal dosere medicinen i borgerens hjem. Og nu går Langeland skridtet videre og implementerer medicinrobotter der kan stå for medicindispenseringen i borgernes eget hjem.

Langeland Kommune er en af landets fattigste kommuner og det har betydet at de er har være nødt til at skære ned på rengøringen hos borgerne for at få økonomien til at slå til. Derfor håber Medlem af ældre- og sundhedsudvalget Jesper Skovhus (LA) ifølge TV2 Fyn, at brugen af de nye medicineringsrobotter hurtigt vil løfte serviceniveauet op igen.

Læs hele omtalen her.

Del artikel