Evondos® E300 automatisk medicindispenseren giver langtidsmedicinerede en enklere hverdag

Evondos E300 automatisk medicindispenseren, som placeres hjemme hos langtidsmedicinerede personer, er et personligt og pålideligt hjælpemiddel, som forenkler hverdagen og eliminerer de bekymringer, som ofte forekommer i forbindelse med omfattende medicinering.

evondos e300 medicindispenseren

Automatiska medicindispenser er en revolution inden for medicinering

Det er ikke altid lige nemt at huske, om man har taget sin medicin eller ej – især når man tager flere forskellige slags medicin flere gange om dagen.

Med den automatiska medicindispenser fra Evondos slipper man for den slags bekymringer – dispenseren sørger for, at ydelsesmodtageren tager den rigtige medicin i den rigtige dosis på det rigtige tidspunkt.

Medicineringen er desuden med til at frigøre værdifuld tid hos plejepersonalet. Medicindispenseren minder ydelsesmodtageren om at tage sin medicin og sørger på den måde for, at den bliver taget på det rigtige tidspunkt. De langtidsmedicinerede får en bedre livskvalitet, og de føler sig mere selvstændige, i og med at de selv får ansvaret for deres medicinering.

Medicindispenseren placeres på et let tilgængeligt sted i hjemmet, for eksempel i soveværelset eller i køkkenet eller et andet sted, hvor ydelsesmodtageren typisk opholder sig.

Evondos E300 automatisk medicindispenser – brug og funktion

Medicindispenseren fra Evondos er baseret på en såkaldt automatisk doseringstjeneste.
Automaten sender og modtager data via internettet og kommunikerer derved med fjernplejesystemet, som plejepersonalet anvender.

lääkeautomaatin lataus

1. Plejeren henter medicinen og efterfylder regelmæssigt medicindispenseren.

Sundhedsorganisationen sørger for, at der altid er medicin i dispenseren. Apoteket fordeler medicinen i medicinposer i henhold til lægens recept, og plejeren henter derefter disse på apoteket og lægger dem ind i medicindispenseren hjemme hos ydelsesmodtageren.

Når medicinposerne er ved at være brugt op, sender medicindispenseren automatisk en påmindelse til plejeren om, at den skal efterfyldes. Automaten efterfyldes cirka hver anden uge. De separate medicinbeholdere gør det nemt at efterfylde medicinen.

Der er derfor ingen risiko for, at man løber tør for medicin.

helppokäyttöinen lääkeautomaatti

2. Medicindispenseren sikrer, at ydelsesmodtageren får en fejlfri uddeling af medicin.

Den automatiska medicindispenser sørger for, at medicinen bliver doseret korrekt og tages på det rigtige tidspunkt. Dispenseren minder ydelsesmodtageren om at tage hver dosis, og det sker klart og tydeligt på ydelsesmodtagerens eget modersmål. Den samme påmindelse vises også på dispenserens skærm.

Ydelsesmodtageren skal blot trykke på den grønne knap, hvorefter dispenseren uddeler en medicinpose, som er nem at åbne. Dispenseren åbner posen på forhånd.

Hvis ydelsesmodtageren ikke har taget sin medicin efter tre tydelige påmindelser, låser dispenseren medicindosen inde i en separat beholder, så medicinen ikke bliver taget på et forkert tidspunkt. Oplysninger om den medicin, der er blevet taget eller ikke taget, sendes automatisk til sundhedsorganisationen eller de pårørende.

etähoitojärjestelmä kommunikoi automaatin kanssa

3. Medicindispenseren kommunikerer med plejernes fjernplejesystem.

Fjernplejesystemet, som er koblet til dispenseren via internettet, gør det muligt at videreformidle oplysninger om medicineringen automatisk og uden afbrydelser til plejepersonalet. Hvis medicinen ikke bliver taget, registreres dette også i systemet.

Dermed fungerer dispenseren altså også som et kommunikationsmiddel mellem ydelsesmodtageren, plejepersonalet og, ved behov, de pårørende.

Det er også muligt at sende påmindelsesmeddelelser til ydelsesmodtageren via medicindispenseren, fx om medicin, der ikke er omfattet af den automatiske medicinering, eller om at huske at spise eller drikke tilstrækkeligt.