Evondos® E300 automatiske medicindispenser giver langtidsmedicinerede en enklere hverdag

Evondos E300 automatiske medicindispenser, der placeres hjemme hos langtidsmedicinerede personer, er et personligt og pålideligt hjælpemiddel, som forenkler hverdagen og eliminerer de bekymringer, som ofte forekommer i forbindelse med omfattende medicinering.

Automatisk medicindispenser er en revolution inden for medicinering

Det er ikke altid lige nemt at huske, om man har taget sin medicin eller ej – især når man tager flere forskellige slags medicin flere gange om dagen.

Med den automatiserede medicindispenser fra Evondos slipper man for den slags bekymringer – dispenseren sørger for, at borgeren tager den rigtige medicin i den rigtige dosis på det rigtige tidspunkt.

Medicindispenseren er desuden med til at frigøre værdifuld tid hos plejepersonalet. Medicindispenseren minder borgeren om at tage sin medicin og sørger på den måde for, at den bliver taget på det rigtige tidspunkt. De langtidsmedicinerede får en bedre livskvalitet, og de føler sig mere selvstændige, i og med at de selv får ansvaret for deres medicinering.

Medicindispenseren placeres på et let tilgængeligt sted i hjemmet, for eksempel i soveværelset eller i køkkenet eller et andet sted, hvor borgeren typisk opholder sig.

Evondos E300 automatisk medicindispenser – brug og funktion

Medicindispenseren fra Evondos fungerer med dosisdispenesret medidicin.
Medicindispenseren sender og modtager data via internettet og kommunikerer derved med fjernplejesystemet, som plejepersonalet anvender.

lääkeautomaatin lataus

1. Plejeren henter medicinen og fylder regelmæssigt medicindispenseren med borgerens medicin.

Sundhedsorganisationen sørger for, at der altid er medicin i dispenseren. Apoteket fordeler medicinen i medicinposer i henhold til lægens recept, og plejeren henter derefter disse på apoteket og lægger dem ind i medicindispenseren hjemme hos borgeren.

Når rullen med dosisdispenseret medicin er ved at være brugt op, sender medicindispenseren automatisk en påmindelse til plejepersonalet om, at den skal efterfyldes. Medicindispenseren efterfyldes cirka hver anden uge. Den er nem at efterfylde .

Der er derfor ingen risiko for, at man løber tør for medicin.

helppokäyttöinen lääkeautomaatti

2. Medicindispenseren sikrer, at borgeren får en fejlfri uddeling af medicin.

Medicindispenseren sørger for, at medicinen bliver doseret korrekt og tages på det rigtige tidspunkt. Dispenseren minder borgeren om at tage hver dosis, og det sker klart og tydeligt på borgerens eget sprog. Den samme påmindelse vises også på dispenserens skærm.

Borgeren skal blot trykke på den grønne knap, hvorefter dispenseren uddeler en medicinpose, som er nem at åbne. Dispenseren åbner posen på forhånd.

Hvis borgeren ikke har taget sin medicin efter tre tydelige påmindelser, låser dispenseren medicindosen inde i en separat beholder, så medicinen ikke bliver taget på et forkert tidspunkt. Oplysninger om den medicin, der er blevet taget eller ikke taget, sendes automatisk til sundhedsorganisationen eller de pårørende.

Hvis medicinen ikke tages, sendes der en alarm til plejepersonalet.

etähoitojärjestelmä kommunikoi automaatin kanssa

3. Medicindispenseren kommunikerer med plejernes fjernplejesystem.

Fjernplejesystemet, som er koblet til dispenseren via internettet, gør det muligt at videreformidle oplysninger om medicineringen automatisk og uden afbrydelser til plejepersonalet. Hvis medicinen ikke bliver taget, registreres dette også i systemet.

Dermed fungerer dispenseren altså også som et kommunikationsmiddel mellem borgeren, plejepersonalet og, ved behov, de pårørende.

Det er også muligt at sende påmindelsesmeddelelser til borgeren via medicindispenseren, fx sidedispenseret medicin, eller om at huske at spise eller drikke tilstrækkeligt.