Evondos er en enkel løsning på problemer i forbindelse med kompliceret medicinering

Evondos automatisk medicindispenser sørger for, at dine nærmeste tager deres medicin i den rigtige dosis på det rigtige tidspunkt og ikke kommer til at glemme det.

 

Jeg fik MS som ung, og nu modtager jeg invalidepension på grund af min sundhedstilstand, som hele tiden forringes. Jeg tager 6-7 slags medicin om morgenen og 5 slags medicin om aftenen. På grund af balanceforstyrrelser kan jeg ryste på hænderne, hvilket gør det svært at tage medicin ud af en doseringsæske. Det er nemmere at tage medicinen fra Evondos’ medicindispenser, og snittet i posen gør den nem at åbne. Medicindispenseren er glimrende at bruge, og jeg kan varmt anbefale den til andre. Hvis jeg skulle ønske mig noget, ville det være, at dispenseren fik en mandestemme.
Jaana, 44

 

Mange, især ældre, tager flere forskellige slags medicin mod forskellige lidelser. Det kan være blodfortyndende medicin, antidepressiv medicin, kolesterolsænkende medicin, smertestillende medicin, sovepiller, blodtrykssænkende medicin eller andet. Denne medicin skal tages i henhold til lægens ordination på bestemte tidspunkter og i bestemte doser – flere gange om dagen.

Det kan være vanskeligt for selv en rask voksen at overholde en sådan medicinering, og for en ældre person med hukommelsessvigt er det stort set umuligt.

Derfor har Evondos udviklet en brugervenlig medicindispenser, som forenkler hverdagen for såvel borgeren som for de pårørende.

 

97,7 % procent af de borgerere, der anvender Evondos medicindispenser siger, at den er enkel at betjene.

Evondos kan hjælpe dig i følgende tilfælle

Borgeren glemmer at tage sin medicin

Automatisk medicindispenseren minder borgeren om at tage hver dosis, og det sker klart og tydeligt på borgerens eget modersmål. Vedkommende skal blot trykke på den store grønne knap på dispenseren for at få den korrekte medicin ud i en medicinpose, som er nem at åbne.

De ældre kommer på plejehjem alt for tidligt

Alle ønsker at bo i deres eget hjem så længe som muligt. Når automatisk medicindispenseren sørger for, at medicineringen bliver overholdt i hjemmet, kan den ældre også blive ved med at leve et selvstændigt liv.

De ældre er ensomme og isoleret fra andre mennesker

Evondos tjenesten tilbyder en helt ny måde at opretholde en aktiv kontakt mellem ældre, plejepersonale og pårørende på. Evondos kommunikationssystemet er udviklet med særligt henblik på de ældre, så parterne kan kommunikere tydeligt ved hjælp af medicindispenserens tekst og symboler.

Medicindispensere er alt for komplicerede

Automatisk medicindispenseren uddeler den rigtige medicin i en forhåndsåbnet dosispose på det rigtige tidspunkt. Skulle man alligevel være forhindret i at tage sin medicin, bliver den automatisk opbevaret i en aflåst beholder, og der sendes automatisk en meddelelse om dette til de pårørende og plejeren. Medicindispenseren er et sikkert opbevaringssted for medicinen.

Tekniske hjælpemidler kan være vanskelige at betjene

97,7 procent af de personer, der anvender Evondos automatisk medicindispenser, siger, at den er enkel at betjene. Det er også sådan, den er konstrueret – den har kun en knap og en stor, letlæst skærm som meddelelserne vises på. Derudover taler den på borgerens eget modersmål.

Instrukserne for medicineringen er alt for komplicerede

Evondos tjenesten anvender dosisdispenseret medicin hvor alle de recepter, som er blevet udskrevet til borgeren, håndteres på apoteket. Ud over medicinen får borgeren også et medicinkort, som gør administrationen af medicineringen enklere for borgeren, lægen og plejepersonalet.

Sådan fungerer automatisk medicindispenseren

  1. Medicindispenseren placeres på et velkendt og trygt sted hjemme hos ydelsesmodtageren, for eksempel i køkkenet.
  2. Medicindispenseren fyldes med en medicinrulle fra apoteket, som indeholder den ordinerede medicin i de rigtige doser.
  3. Medicindispenseren aflæser automatisk doseringsinstrukserne for medicinen på rullen.
  4. Medicindispenseren uddeler derefter medicinen i den ordinerede dosis på det rigtige tidspunkt.
  5. Medicindispenseren sender i god tid en påmindelse, når det er tid til at sætte en ny medicinrulle i.

Dispenseren er nem at anvende, og den siger klart og tydelig til, når det er tid til at tage medicinen. Den er blevet som en pålidelig følgesvend – næsten som min afdøde ægtefælle.

Orvokki, 80
Lider af hukommelsessvigt
Testbruger af Evondos-tjenesten

Evondos giver pårørende ro i sindet

Lettere at kommunikere

Evondos-tjenesten gør det nemmere at holde kontakten og følge med i, hvordan dine kære har det. Via fjernplejesystemet kan du sende korte tekstmeddelelser, som vises på medicindispenserens skærm og gør det nemt for dine nærmeste at læse og besvare dem ved hjælp af tydelige symboler.

Følg med i medicineringen i realtid

Hvis du ønsker det, kan du følge med i medicineringen døgnet rundt og få meddelelser i realtid, hvis for eksempel en medicindosis af en eller anden grund ikke bliver taget. Ved behov kan systemet også sørge for, at meddelelserne når frem til en backup-person. Borgerens tryghed er altid i centrum.

Sikrer vellykket medicinering

Normalt er det kun halvdelen af de medicinerede, der tager den ordinerede medicin, som de skal. Ved hjælp af Evondos-tjenesten kan man imidlertid opnå en komplians på op til 95,5 procent. Du kan med andre ord være sikker på, at dine kære får den rigtige medicin i de rigtige doser på det rigtige tidspunkt.

Mor bor alene hjemme hos sig selv og klarer sig ellers fint, men hun lider af hukommelsessvigt. Efter far døde, bliver mor nogle gange temmelig deprimeret. Som tidligere sygeplejerske er mor omhyggelig med at tage sin medicin. Evondos’ medicindispenser har været enkel for mor at bruge, og den har helt klart haft en positiv indvirkning på hendes humør. Vi pårørende kan bedre slappe af, når vi ved, at mor har det bedre, og at hun tager sin medicin til tiden.

Timo, 53
Pårørende
Testbruger af Evondos-tjenesten.